Ikiga

Tent : 14:05

De Limburgs/Belgische combinatie IKIGA maakt Feelgood Post-Pop. De songs zijn up tempo met dirty drums en veel gitaren. Een goede verhouding tussen catchy songs met ongebruikelijke arrangementen. Ze zijn toegankelijk, maar geen standaard radio pop songs

We schrijven echt vanuit een perspectief wat wij graag horen. Energieke drums, soms scheve gitaren en catchy zangmelodien. Het is heel belangrijk dat je achter je eigen muziek staat en dat je de nummers zelf ook graag hoort. Ook voor een sterke performance tijdens live shows is dat belangrijk.

Vorig jaar zijn we in Japan op reis geweest en hebben we de levensstijl "Ikigai" leren kennen. Heel kort gezegd gaat dat over het combineren van je doel, passie en beroep. Het wordt dan ook "The Japanse secret to a long and happy life" genoemd. Ik pas veel hiervan toe in mijn eigen leven en ik vond ik het woord "Ikigai" heel nice. Ik hou van bandnamen die er ook goed uitzien op mershandise en posters etc. Na wat dingen te hebben uitgeprobeerd ben ik op IKIGA uitgekomen.